När man ska köpa en begagnad bil så finns det mycket saker som kan vara bra att tänka på, bland annat bilens skick. Vilka frågor ska man egentligen fråga bilhandlaren för att få den bästa begagnade bilen?

”Begagnade bilar kan vara lika bra eller till och med bättre än en ny, men det finns vissa saker som du borde fråga bilhandlaren om innan du bestämmer vilken bil som du ska ha.”

Går du med funderingar på att byta bil men har inte råd med en splitterny? Då kanske du ska fundera på om en begagnad bil är något för dig. Begagnade bilar kan vara lika bra eller till och med bättre än en ny, men det finns vissa saker som du borde fråga bilhandlaren om innan du bestämmer vilken bil som du ska ha.

Fundera först på vilken slags bil du vill ha, vill du ha en Volvo är det bäst att gå till en Volvofirma.

Börja med att kika lite på vilka bilar som finns inne, provsitt och provkör gärna bilen som du blir intresserad utav.

Viktiga saker att fråga en bilhandlare innan du köper en begagnad bil

Börja med att fråga hur många mil bilen har gått, det kan vara bra att veta hur länge bilen kommer att fungera. En annan bra fråga man kan ställa en bilhandlare är hur många ägare bilen har haft innan. Även om bilen är välskött och servad är bra att veta, och kanske det absolut viktigaste, fungerar bilen som den ska?

När du har fått all värdefull information så kan det vara bra att prata med bilhandlaren om ett pris som känns bra för er båda. När du ska prata om pris på bilen ska du tänka på alla eventuella fel som behöver fixas på bilen och därefter ge ett prisförslag.