Den är många som köper begagnade bilar, detta för att det är billigare samtidigt som det finns ett enormt utbud som gör det enklare att hitta rätt. Men det finns en del saker att tänka på innan du genmoför ett köp – för att det ska bli så bra och felfritt som möjligt.

Har du en köpt en bil som du mekar med? Då har du förmodligen fästelement från colly components någonstans i bilen. Men vad är bra att veta om bilar och begagnade mer specifikt? I en artikel i Expressen allt om bilar går det att läsa om vilka som är de hetaste begagnatvalen på bilmarknaden just nu. De som var helt nya och storsäljare för bara tre år sedan är i dag ett mycket bra inköp att göra, då är de fortfarande fräscha, funkar bra och kan till och med ha viss garanti kvar. Några av dessa bilmodeller är Volvo V70, Volkswagen Golf, Volvo XC60, Volvo S/V60, Volkswagen Passat, Volvo V40, Toyota Auris samt Kia Ceed.

Vill du köpa mer stöldsäkra bilar är rådet att köpa nytt, här går det att läsa om de mest stöldsäkra fordonen på bilmarknaden just nu.

 

Många hittar fel efter att de köpt bilen

Det gäller dock att göra sin research väl när man ska köpa en begagnad bil. Det är nämligen vanligt att det döljer sig en hel del under huven, fel och skador som visar sig först när du kör iväg med bilen och har betalat den. Då är det också försent att backa. I en artikel i SVT går det att läsa om hur det kommer in en hel del klagomål till Konsumentverket angående just köp av begagnade bilar. Det är på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå Konsument som det går att lämna in klagomål och fråga om råd.

Tänk alltså på att kolla igenom bilens historik, hur många tidigare ägare den haft och den haft större skador som fixats. Ta med en vän som kan mycket om bilar om du själv inte har koll.